Biografi

Julia Viktoria heter jag, född och uppvuxen till största delen i Nacka, Stockholm. En tidig morgon i juni 2001 föddes jag och växte sedan upp i ett litet samhälle i Nacka.
Redan när jag var fyra år väcktes mitt intresse för sång och dans, vilket gjorde att jag som fyraåring började på dansskola i Stockholm. Jag var en envis elev som gillade att dansa för mig själv i lokalen vilket min danslärare inte tyckte om. Då slutade jag där och såg istället till så att min familj fick falla offer för att agera publik till mina många framträdanden hemma i vardagsrummet.

Tack vare mitt starka intresse och alltid stöttande föräldrar kom jag 2014 in på Voice Camp i Främmestad utanför Vara. Under två veckors musikläger växte sig kärleken till musiken allt starkare. Jag fick efter det börja jobba hårt för att bli av med den svåra scenskräck som jag insett att jag led av vid officiella framträdanden.

Nu bor jag 2 mil utanför Gävle och har under ett års tid skolat mig hos Studio Monoton i Gävle med Ludvig Blix som sångcoach. Utöver det så har jag gått ett antal musikutbildningar, bland annat hos sångcoachen Marie Jakobsson och hennes företag Ljuva Toner & True Quality Camp i Torslanda. Med jämna mellanrum har jag även utbildat mig hos Stage Academy i Danderyd hos Annamia Fast och Roland Ebert. Jag har även fått goda råd och stageing av min coach Olle Tjern i Sandviken. Under vintern 2016 gick jag på musikskola i Siobhans Music School i Phuket, Thailand.

Efter att ha kommit i kontakt med låtskrivaren Clara Hagman och musikproducenten Henrik Moreborg började min egen musik att produceras.

​Jag inspireras just nu som mest av Justin Bieber, Selena Gomez, Zara Larsson, och Ariana Grande. Hoppas vi kan ses och hoppas att min musik kan beröra dig som den berört mig.

// Julia Viktoria